Verdachten aangehouden na woningoverval

maandag 13 februari 2017

Hoofddorp - De politie heeft maandagochtend een personenauto gevolgd waarin mannen zouden zitten die kort daarvoor een gewapende woningoverval hadden gepleegd.

Uitpraatprocedure

De personenauto werd op de A5 na een korte achtervolging door de politie aan de kant gezet en door middel van de zgn. uitpraatprocedure werden twee verdachten uit de auto gehaald en direct aangehouden. Bij deze  aanhouding, die rustig verliep, werd een wapen aangetroffen.

De twee verdachten, mannen in de leeftijd van 22 en 37 jaar, zijn ingesloten voor nader onderzoek. Zij hadden mensen bedreigd hebben in een woning aan het Burgemeester van Stamplein. 

De recherche onderzoekt wat zich precies heeft afgespeeld en heeft beide verdachten ingesloten voor nader onderzoek. De 37-jarige verdachte is afkomstig uit Zaandam en de woonplaats van de 22-jarige verdachte is nog onbekend.

Wat is een uitpraatprocedure

Een uitpraatprocedure is een procedure die de politie gebruikt bij het veilig aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. Zij worden met getrokken wapens gecontroleerd door de politie uit de auto gehaald. De agenten houden daarbij de verdachten onder schot. De verdachten krijgen vervolgens gesproken opdrachten om de arrestatie zonder risico's te laten verlopen.

 

2017031226

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Aalsmeerderbrug | 112 alarmeringen Aalsmeerderbrug | Goedkoop Tanken in Aalsmeerderbrug | Supermarkten in Aalsmeerderbrug | Weerbericht Aalsmeerderbrug